جـــوان مـیـنـابــی

جوانان شهرستان میناب
Instagram

جـــوان مـیـنـابــی

جوانان شهرستان میناب

اسلایدر

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
جـــوان مـیـنـابــی

فضایی برای معرفی هرچه بیشتر این شهر جنوبی ایران؛ همچنین تلاش برای معرفی آداب و رسوم، صنایع دستی، محصولات غذایی، کسب و کار و نوع گویش های مختلف این شهرستان به جوانان امروزی...

«مرجعی برای جوانان میناب»

۹ مطلب در فروردين ۱۳۹۵ ثبت شده است


با توجه به اینکه هرمزگان، جمعیت‌های عرب زبان و بلوچ را درونش جای داده اما لباس محلی آن خاص و منحصر به فرد است لباسی که به گفته برخی محققین بی شباهت به لباس‌های هندی و عربی نیست گرچه نمیتوان به صورت دقیق این گفته‌ها را تایید کرد. زیرا آنچه این شباهت را نشان میدهد زری دوزی و مشابهت زیور الات این منطقه با کشور هندوستان و یا طرح لباس بندری با لباس مردم امارات است با توجه به این مسئله که قدمت لباس بندری از تاریخ به وجود آمدن امارات بیشتر است و گمان می‌رود رفت و آمد بازرگانان و تجار عرب و هندی و ایرانی به این مناطق باعث تاثیر پذیری از این فرهنگ‌ها شده است،اما با این حال هم چنان لباس هرمزگان برای خود گویای زبان فرهنگ و اداب و سنن خاص این منطقه است که در دل خود تاریخ و داستان‌های ناگفته بسیاری دارد.

۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۵ ، ۱۴:۳۹
میثم حسن زاده

طبیعت زیبای باغ های شهرستان میناب

و گل های بهاری در نوروز 95

برای مشاهده تصاویر در اندازه بزرگتر بر روی ادامه مطلب کلیک کنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ فروردين ۹۵ ، ۰۹:۴۷
میثم حسن زاده

صنایع دستی
صنایع دستی به مجموعه ای از هنر و صنعت ها اطلاق می شود که با استفاده از مواد اولیه بومی وانجام مراحل تولیدی به کمک دست وابزار دستی موجب تهیه وساخت محصولاتی می شود که ذوق هنری وخلاقیت فکری سازنده یه نحوی تجلی یافته وهمین عامل وجه تمایز اصلی این گونه محصولات از مصنوعات مشابه ماشینی وکارخانه ای است صنایع دستی در واقع یکی از هنر های سنتی به جا مانده از پیشینیان است ونشانگر سنتها ونحوه زندگی مردمان آن منطقه می باشد که با استفاده از امکانات وقابلیتهای منطقه ملزومات مورد نیاز خود را تهیه می نمودند.

ما در اینجا به دو نوع از صنایع دستی قدیمی در شهرستان میناب که قدمت صدها ساله دارند اشاره می کنیم  صنایع دستی سفالی و حصیر ی که برای ساختن صنایع دستی حصیری از برگ و مشتقات درخت خرما  استفاده می شود در واقع این دو نوع صنایع دستی در گذشته کاربرد زیادی در زندگی مردم میناب داشته اند.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ فروردين ۹۵ ، ۲۳:۴۱
میثم حسن زاده


انبه یا Mango درختی زیباست که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کشت می شود .کشت انبه در هندوستان  به ۴۰۰۰ سال میرسد . در قرن ۱۹ بوده که بازرگانان میوهً انبه را به آفریقا وجنوب آمریکا به دلیل موقعیت زیستی آن معرفی کردند چیزی نگذشت که تجار ودریانوردان ایرانی و عرب آن را به ایران (میناب) نیزبه ارمغان آوردند . میناب بهترین موقعیت زیستی برای انبه رادارد.

وسعت باغ های انبه شهرستان میناب حدود یک هزارو 760 هکتار با تولید سالانه 15هزار و 630 تن است به همین دلیل این شهرستان قطب تولید انبه کشور را نام دارد . هر ساله برداشت انبه از اواخر خرداد شروع و تا اوایل مهرماه ادامه دارد همچنین محصول انبه این شهرستان علاوه بر مصرف به عنوان میوه تازه ، برای تولید ترشی، مربا، کنسانتره و پودر نیز استفاده می شود.

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ فروردين ۹۵ ، ۰۹:۰۶
میثم حسن زاده



باشگاه مطالبه‌گری جوانان میناب



« اعضای این باشگاه برای تعالی و پیشرفت میناب گام برمی‌دارند. »



تمام کسانی که عضو این باشگاه می‌شوند خود را متعهد میکنند که ابتدا پیشرفت و تغییر را در خود ، سپس در محل زندگی و اطراف خود بوجود آورند. زیرا که شاهد تغییر و تحولی در شهرمان میناب نخواهیم بود مگر اینکه خودمان را متحول سازیم!!!



بی‌تفاوتی رو کنار بزاریم تا مسئولین بی‌تفاوت نداشته باشیم. مطالبه کنیم ، بخواهیم ، همکاری کنیم.



جوانان مینابی آمادگی خودتون رو برای تشکیل اتاق مطالبه‌گری میناب اعلام کنین



#اهداف:
1- برگزاری جلسات پرسش و پاسخ با مسئولین میناب
2- پیگیری وعده‌های نماینده ، شورای شهر و مسئولین
3- دعوت از نخبگان برای ارائه‌ی راهکار
4- بسیج نیروی جوان برای انجام طرح‌ها
5- تلاش برای فرهنگ‌سازی
و...



این فرم عضویت متعلق به پروژه باشگاه فکرسازی و مطالبه‌گری وبسایت جوان مینابی (Javaneminabi.ir) است.


لینک عضویت:

yon.ir/regminab


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ فروردين ۹۵ ، ۰۰:۴۶
علیرضا جعفرى

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۰۵ فروردين ۹۵ ، ۰۲:۳۳
علیرضا جعفرى


نـوروز در مـیـنـاب

به کوشش سهراب سعیدی


آماده شدن برای نوروز در میناب

آماده شدن برای نوروز در میناب



نوروز از مراسم بسیار کهن ایرانیان آریایی است و آن واژه‌ای برخاسته از تاریخ ایران زمین است که به پاس نو شدن طبیعت و روئیدن سبزه و گل شروع می‌شود و در این ایام کتاب هستی اوراق خود را در مقابل دیدگان اهل خرد و نظر می‌گشاید و گردش ایام و گذرا بودن عمر را به انسان متذکر می‌شود.

نوروز عزیزترین روز سال نزد ایرانیان است به طوری که « اجرای مراسم جشن نوروز و گستردن خوان نوروزی در طول تاریخ بی‌نهایت با شکوه و جلال برگزار می‌شده است و در برخی از برهه‌های تاریخ با وجود مخالفت‌هایی که می‌شد نتوانستند این رسم و دیگر مراسم را که موجب وحدت و هویت ملی ایرانیان است از میان بردارند. » ( بیگدلی: 1383: 13)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ فروردين ۹۵ ، ۰۱:۳۹
علیرضا جعفرى


اولین جشنواره نوروزی روستای دودو



اولین جشنواره نوروزی روستای دودو در نوروز 95 برگزار می‌شود


۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ فروردين ۹۵ ، ۲۳:۰۸
علیرضا جعفرى

دومین جشنواره گفاره



درقدیم ، آن زمان که هنوز سرامیک و موزائیک کردن کف خانه مد نشده بود ، آن زمان که هنوز برقی درکار نبود تا بوسیله‌ی اون کولر گازی گرمای خرماپز وسط تابستون جنوب رو به سرمای چله زمستون تبدیل کنه ، آن زمان که هنوز تلویزیون همدم همیشگی خانه و خانواده‌های ما نشده بود ،گُـفـاره یک ویژگی مشترک بود برای هر خانه و خانواده مـیـنـابـی!

سکویی با ارتفاع متغیـر 50 سانت تا 1و50 سانت از سطح زمین که پایه‌های اون از چوب درخت کَرَت ( پاکرغ Pakaregh ) نرده‌ها و خرک‌های اون از تنه درخت نخل ( تافال Tafal) و روانداز و صفحه‌ی محل نشستن اون از شاخه و برگ درخت نخل (سوند Sevend) درست می‌شد.

گُـفـاره ؛ یک محمل بود. جایی برای دور هم جمع شدن و با هم نشستن ، جایی برای به اشتراک گذاشتن شادی‌ها و غم‌ها ، خاطرات ، مهارت‌ها و اخبار و احوال هم.

درقدیم ، گُـفـاره باصفا‌ترین محل هر خانه بود ، اصلا صفای هرخانه بود. گنجی که با رفتن و گم شدنش در غبار فراموشی ، صفا و صمیمیت خانه و خانه‌های ما را هم با خود برد.

و اکنون ، پس از گذشت سال‌ها ، شورای اسلامی روستاهای بندزرک و کولغ‌کاشی بنا دارد با همیاری کانون فرهنگی کاروان عشق (شیخ جلالی"ره") بندزرک در قالبی نمادین و در پوششی فرهنگی ـ ورزشی تحت عنوان « جشنواره فرهنگی ورزشی گُـفـاره » غبار از چهره سنت‌ها بزداید و به احیای صفا ، صمیمیت ، شادی و دور هم بودن آن ایام بپردازد.

دومین جشنواره فرهنگی ورزشی گُـفـاره ؛ قرار است در ایام نوروز 95 در 2 بخش برنامه‌های فرهنگی و برنامه‌های رقابتی و در مکان ساحل دریای بندزرک (مهمترین تفرجگاه اهالی) به اجرا درآید تا همزمان با ورود سال جدید و حضور میهمانان عزیز نوروزی به روستای بندزرک ، وسعت این به اشتراک گذاری ، گسترده و کشوری گردد.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ فروردين ۹۵ ، ۲۲:۲۶
علیرضا جعفرى