جـــوان مـیـنـابــی

جوانان شهرستان میناب
Instagram

جـــوان مـیـنـابــی

جوانان شهرستان میناب

اسلایدر

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
جـــوان مـیـنـابــی

فضایی برای معرفی هرچه بیشتر این شهر جنوبی ایران؛ همچنین تلاش برای معرفی آداب و رسوم، صنایع دستی، محصولات غذایی، کسب و کار و نوع گویش های مختلف این شهرستان به جوانان امروزی...

«مرجعی برای جوانان میناب»

وضعیت انبه در میناب و خواص انبه

دوشنبه, ۹ فروردين ۱۳۹۵، ۰۹:۰۶ ق.ظ


انبه یا Mango درختی زیباست که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کشت می شود .کشت انبه در هندوستان  به ۴۰۰۰ سال میرسد . در قرن ۱۹ بوده که بازرگانان میوهً انبه را به آفریقا وجنوب آمریکا به دلیل موقعیت زیستی آن معرفی کردند چیزی نگذشت که تجار ودریانوردان ایرانی و عرب آن را به ایران (میناب) نیزبه ارمغان آوردند . میناب بهترین موقعیت زیستی برای انبه رادارد.

وسعت باغ های انبه شهرستان میناب حدود یک هزارو 760 هکتار با تولید سالانه 15هزار و 630 تن است به همین دلیل این شهرستان قطب تولید انبه کشور را نام دارد . هر ساله برداشت انبه از اواخر خرداد شروع و تا اوایل مهرماه ادامه دارد همچنین محصول انبه این شهرستان علاوه بر مصرف به عنوان میوه تازه ، برای تولید ترشی، مربا، کنسانتره و پودر نیز استفاده می شود.


امروزه انبه به عنوان یک درخت میوه در مناطق گرم استوایی و آب و هوای نیمه حاره‌ای در شمال ، جنوب و مرکز آمریکا ، کارائیب ، جنوب و مرکز آفریقا ، فیلیپین و استرالیا به مقدار زیادی کشت می‌شود. رایج‌ترین گونه انبه در کشور هند Alphonso است که به نام شاه انبه معروف هستند، گفته می‌شود. این میوه به راحتی پرورش یافته و اکنون بیش از 1000 گونه انبه یافت می‌شود.

انبه، سرشار از مواد غذایی و فایتوکمیکال‌ها است و به عنوان شاه میوه ها نیز معروف است. در آیین بودا، از این میوه به عنوان میوه بهشتی یاد شده است.

 برخی از درخت‌های انبه با ۳۰۰ سال سن هنوز میوه می‌دهند . حدود ۳ تا ۶ ماه طول می‌کشد تا میوه‌های این درخت کاملا برسند و وزن هر میوه بین ۵۰۰گرم تا ۵/۲ کیلوگرم است.

نصف میوه انبه متوسط معادل یک واحد میوه است و 70 کالری انرژی دارد. طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه است. این میوه علاوه بر مصرف خوراکی دارای مصارف متعدد دیگری از جمله طعم دهنده، رنگ دهنده و عطر نیز می‌باشد. انبه یکی از منابع غنی ویتامین A است. همچنین دارای مقادیر کافی ویتامین C، ویتامین B، پتاسیم، کلسیم و آهن است. ویتامین A در تقویت بینایی چشم و حفظ سلامتی دندان ها، پوست، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن نقش مهمی دارد.

میوه انبه بوی بد دهان را از بین می برد دهان را خوشبو و رنگ چهره را باز می کند، همچنین تقویت کننده دستگاه گوارش است ضمن اینکه باعث شادابی پوست نیز می شود. مصرف انبه تقویت کننده جسم، روح و دستگاه گوارش است و همچنین عطش را رفع می کند، ادرار آور، ملین و برای تقویت معده مفید است.


 انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است .

انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .

 انبه

  خواص انبه رسیده:

1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .

 2)انبه تقویت کننده قوای جنسی است .

 3)رنگ صورت را درخشان می کند .

 4)دهان را خوشبو می کند .

 5)ادرار آور است .

 6)یبوست را برطرف می کند .

 7)انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند .

 8)انبه تمیز کننده خون می باشد .

 9)خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .

 10)انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .

 11)برای رفع اسهال مفید است .

 12)خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .

 13)برای درمان بواسیر مفید است .

 14)عطش را برطرف می کند.

 15)انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند .

 

کاهنده فشار خون

این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب می آید، طوری که مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می شود.

این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا می کند و موجب ترشح هورمون انسولین می شود. با ترشح این هورمون، قند به داخل سلول ها وارد شده و دوباره افت پیدا می کند. به همین دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی می کند و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او می شود.

افراد دیابتی این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند، زیرا نیاز به انسولین با خوردن این میوه افزایش پیدا می کند.


خواص مغز هسته انبه

انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .

 مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .

 1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .

 2-برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .

 3-سرفه های سخت را درمان می کند .

 4-درمان کننده بواسیر خونی است .

 5-خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند .

 6-مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .

 7-برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .

 8-ضد استفراغ است .


دیگر خواص درخت انبه

  • گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می‌کند.

  • اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آن را با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می‌کند.

  • صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتیهای پوست مفید است.

  • برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید.

  • برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید.

مضرات

هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید. اگر خون انبه ایجاد نفخ بکند باید آن را با زنجبیل خورد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۱/۰۹

نظرات  (۲)

۱۸ خرداد ۹۶ ، ۰۹:۰۱ مسعود طالبی نژاد
باسلام
من بااتفاق دوستم می خواهم به شهرمیناب برای خرید انبه سفر کنیم ایا درهفته اول تیرماه مناسب می باشد یا نه. متشکرم
کامل بود
ممنون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی