جـــوان مـیـنـابــی

جوانان شهرستان میناب
Instagram

جـــوان مـیـنـابــی

جوانان شهرستان میناب

اسلایدر

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
جـــوان مـیـنـابــی

فضایی برای معرفی هرچه بیشتر این شهر جنوبی ایران؛ همچنین تلاش برای معرفی آداب و رسوم، صنایع دستی، محصولات غذایی، کسب و کار و نوع گویش های مختلف این شهرستان به جوانان امروزی...

«مرجعی برای جوانان میناب»

چهارمین جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل 21 تا 24 تیر امسال

با شعار " میناب شهر شور و شادی"

"انبه" و "یاسمین گل" دو میراث گوهر بار شهرستان میناب هستند چند سالی است مردم و مسئولان با بر پایی جشواره شکر گزاری انبه و گل یاسمین تلاش می کنند این میراث ارزشمند را در کشور به عنوان نماد و هویت شهرستان میناب مطرح کنند.

  همچنین تلاشی است برای بهبود وضعیت هر چه بیشتر باغداران پر تلاش میناب که چندین سال است که در معرض کم آبی و خشک شدن این سرمایه های ارزشمند خود هستند .


 انبه و یاسمین گل


میناب شهری است که با نام انبه ، و انبه با نام این شهر با هم گره خورده اند ، انبه یک میوه خوش طعم و خوش بو  است این میوه  ارزشمند در حدودا 500 تا 600 سال پیش توسط بازرگانان و تجار به میناب اورده شده و هم اکنون چندین نمونه از این میوه در میناب کشت می شود. طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه است. همچنین لقب شاه میوه ها را نیز یدک می کشد و بودایی ها این میوه را  میوه بهشتی لقب داده اند.

شهرستان میناب رتبه اول تولید انبه در ایران را دارد و از این رو این شهرستان را قطب تولید انبه کشور می دانند. وسعت باغ های انبه شهرستان میناب حدود یک هزارو 760 هکتار با تولید سالانه 15هزار و 630 تن است هر ساله برداشت انبه از اواخر خرداد شروع و تا اوایل مهرماه ادامه دارد.

همچنین نام انبه ما را به یاد طعم ترشی های ترش انبه بر سر سفره ها می اندازد که آن نیز تداعی کننده ی نام میناب هستند مردم میناب و باغداران آن بعد از نابودی لیمو ترش در این منطقه برای امرار معاش چشم امید شان به همین درخت انبه می باشد .




گل یاسمین که در گویش محلی به آن یاسمین می گویند در بعضی از باغ های شهرستان میناب کاشته می شود ،این گل خود را روی زمین پهن می کند،برگهایش متقابل و قلبی شکل و گلهایش دارای یک جام چهار قسمتی به شکل صلیب است.

اصل این گل را از ایران می دانند و از اینجا به سایر نقاط دنیا برده شده است ،یاسمین چون گلهای درختی با ریشه عمیق و عمر زیاد است .

تحقیق ها نشان می دهد که بوی شیرین بوی گل یاسمین به اندازه والیوم آرامش بخش است و بدون هیچ عارضه جانبی اعصاب را تسکین می دهد .

گل یاس ، درخت یاس ، گل لیلی ، یاسمون ، گل هاشم ، ظیان ، سجلاط ، سمن ، یاس گلدانی و شرخات از دیگر نامهای آن است که در استان هرمزگان و میناب آن را با نام یاس مین می شناسند که دارای رنگ سفید و بوی بسیار معطر است . این گیاه به غیر از سه ماه دی ، بهمن واسفند در تمام ماههای سال گل می دهد که بیشترین آن در اردیبهشت ، خرداد و تیر است .

در شهرستان میناب هر روز عصر هنگامی که از گرمای خورشید کاسته می شودو گلها شروع به باز شدن میکنند آنها را چیده ، گردنبند زیبا درست می کنند و کنار خیابان یا سر میدانها بفروش می رسانند. زنان و دختران برای زیبایی و خوشبو شدن ،آن را به گردن می اندازند ، از این گل نیز در مراسم خواستگاری و گاهاً عزا استفاده می شود ، راننده ها هم برای خوشبو کردن خودرو خود یک بند گل داخل آن آویزان می کنند.


برنامه های چهارمین جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل:

- سمینار یک روزه میناب شناسی و نکوداشت یکی از مفاخر فرهنگی میناب

-برگزاری روز خانواده، مسابقه نقاشی ویژه کودکان، نورافشانی قلعه هزاره و مسابقه عرضه محصولات خانگی با اولویت فرآورده‌های انبه

- بازی های بومی محلی

-برگزاری آیین های میناب به شکل نمادین تحت عنوان 'شب آیین میناب' و شعرخوانی و ضرب المثل خوانی بومی


وحید مکی زاده دبیر اجرایی چهارمین جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل ، به اهمیت ویژه میناب یا بندر هرمز به لحاظ تاریخی و باستان شناسی اشاره کرد و گفت:پرداختن به 'تاریخ و فرهنگ تمدن میناب ( بندر هرمز )' ازموضوع های محوری جشنواره چهارم است.

 وی  با بیان این که جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل به سمتی می رود که موقعیت اقتصادی مناسبی را برای مردم میناب فراهم کند،گفت: پیاده سازی راهبرد توسعه اقتصاد محلی یکی از اهداف مهم جشنواره است و در این راستا در تلاش هستیم فضا را به سمتی ببریم که سرمایه گذاری محلی یقین پیدا کند که صنعت باغداری مفید و مناسب است.
دبیر اجرایی جشنواره از برگزاری چهارمین جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل میناب ، معرفی و تقویت ظرفیت های میناب در حوزه های مختلف و تشویق و ترغیب چهره های موفق و فعال در زمینه باغداری به کاشت محصولات بومی منطقه را از دیگر اهداف جشنواره دانست و بیان کرد:زیبایی های میناب جلوه ای از زیبایی و حکمت خلقت و باید آن را به همه جهان معرفی کرد.
وی همچنین فراهم کردن زمینه برای برپایی هفته گردشگری میناب را یکی دیگر از اهداف جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل ذکر کرد ، اظهار کرد : در شهرستان میناب با همه توانمندی ها و ظرفیت های موجود، هنوز ساختار مناسبی برای فعالیت های گردشگری وجود ندارد.

مکی زاده ، انتشار ویژه نامه 12 صفحه ای جشنواره با تیراژ پنج هزار نسخه در سطح استان و شهرستان میناب و اجرای سمفونی 'مینو گلستونن' از برنامه های جانبی چهارمین جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل در میناب عنوان کرد.

فراخوان مسابقه عکاسی از انبه و یاسمین گل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی