جـــوان مـیـنـابــی

جوانان شهرستان میناب
Instagram

جـــوان مـیـنـابــی

جوانان شهرستان میناب

اسلایدر

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
جـــوان مـیـنـابــی

فضایی برای معرفی هرچه بیشتر این شهر جنوبی ایران؛ همچنین تلاش برای معرفی آداب و رسوم، صنایع دستی، محصولات غذایی، کسب و کار و نوع گویش های مختلف این شهرستان به جوانان امروزی...

«مرجعی برای جوانان میناب»

آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری میناب

سه شنبه, ۲۲ مرداد ۱۳۹۲، ۰۹:۳۰ ب.ظ

آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری میناب

 

قلعه هزاره میناب 

این قلعه به بی بی مینو نیزمعروف است. مردم بومی معتقدند در روزگاران گذشته دو خواهر به نام های بی بی مینو و بی بی نازنین این شهر را بنا کرده‌اند . درگذشته دو قلعه وجود داشته که یکی از آنها ویران شده است. این قلعه تا اواخر دوره قاجار مرکز حکومت محلی بوده و در اطراف آن، خندقی وجود داشته است. در آن زمان همیشه سربازان مسلح در قلعه نگهبانی می‌دادند .

 

قلعه سیریک 

قلعه سیریک در بخش سیریک واقع شده و به نام کلات میرحاجی نیز معروف است. این قلعه، امیر نشین بوده و در قرن هشتم تا دهم هجری استفاده می‌شده و در آن سکونت داشته‌اند .

 

 

قلعه کردر 

قلعه کردر یا کلات نادرشاهی در میان نخلستان بزرگی در 13 کیلومتری جنوب میناب قرار دارد. این قلعه چندین برج دارد که در بدنه هر کدام از برج‌ها سوراخ‌هایی برای نشانه‌گیری و نظارت بر محیط اطراف وجود دارد.


قلعه شاداب

این قلعه در 68 کیلومتری جنوب غربی میناب و بر فراز صخره‌هایی بلند در روستای کنـارجـو قراردارد. از این قلعه سفال‌های رنگارنگی مربوط به قرون متاخر اسلامی به دست آمده و به نظر می رسد از قرن نهم تا یازدهم هجری مورد استفاده بوده است .

 

قلعه گرازو 

این بنای تاریخی در روستای گرازوئیه قرار داشته که هم اکنون به صورت مخروبه‌ای بر جامانده است .

 

 

قلعه گوربند

قلعه گوربند در روستای گوربند حدود 30 کیلومتری میناب واقع شده و اکنون اطراف آن را اراضی و خانه‌های روستایی فرا گرفته است. این قلعه چهار برج دیده‌بانی داشته که در حال حاضر تخریب شده است .

 

 

معبد عشاق روستای کروک

در مورد ساخت این بنا، افسانه‌ای نقل می شود که حدود چهارصد سال پیش دو جوان از طوایف متخاصم به هم دل می‌بندند و با مخالفت شدید رو به رو می شوند. این واقعه به مرگ آنها ختم می شود. سپس دو عاشق نگون بخت را بر شتری سوار کرده و به سوی مقصد نامعلومی حرکت می‌دهند. شـتـر، جسد عشاق را در مکانی به زمین می‌گذارد که بعدها اقوام آن دو ، بنای یادبودی در آنجا می سازند. چون این منطقه آب نداشته ولی شتران زیادی داشته، در ساخت بنا به جای آب از شیر شتر استفاده کرده‌اند. 


پنجشنبه‌بازار

یکی از مکان‌های دیدنی که با فعالیت اقتصادی مردم به خصوص زنان درآمیخته ، پنجشنبه بازار میناب است. این بازار در مرکز شهر میناب قرار دارد. از یک سو به بازار سرپوشیده میناب و از سوی دیگر به میدان اصلی شهر می‌رسد و محل عرضه صنایع‌دستی و تولیدات سنتی و خانگی است. در پنجشنبه‌بازار انواع حصیر، ظروف حصیری، سفال ، لوازم دوخت لباس، برقع، ماهی و انواع مواد غذایی عرضه می‌شود.

 


جنگل های حرا و چندل خورآذینی 

حرا درختی است آب شورزی که هنگام مد دریا تا گلوگاه در آب فرو می رود و به کمک خاصیت تصفیه ای پوسته‌اش ، آب دریا را جذب و نمک آن را دفع می کند. جنگل‌های حرا در بخش سیریک ، وسعتی حدود 500 هکتار دارد و وجه تمایز آن با سایر رویشگاه‌هایی مانند آب‌های سواحل جنوبی ایران ، وجود دو گونه گیاهی مانگرو ، یعنی حرا و چندل در کنار یکدیگر است. شرایط زیستی حاکم بر جنگل‌های این منطقه موجب شده گونه‌های مختلف جانوران و گیاهان در آن حیات دهند ، پرندگان بسیاری در زمستان به این منطقه مهاجرت می‌کنند. 

 

 

سد استقلال میناب 

سد استقلال میناب روی رودخانه میناب در 2 کیلومتری شرق این شهر احداث شده است. رودخانه میناب یکی از پر آب‌ترین رودخانه‌های منطقه است که از دو رودخانه دیگر به نام‌های رودان و جغین تشکیل یافته است. سد استقلال و دریاچه آن فضای دیدنی مناسبی برای گردشگران است و آب آشامیدنی بندرعباس، خمیر، قشم و آب مورد نیاز بسیاری از باغات کشاورزی منطقه میناب از آن تامین می‌شود .



باغات انبه 

آب و هوای گرم و مرطوب ، وجود رودخانه‌ها ، دشت‌ها ، جلگه‌های آبرفتی، و خاک حاصلخیز باعث شده کشاورزی در این منطقه رشد زیادی داشته باشد. مهمترین محصولات کشاورزی آن، مرکبات، خرما، صیفی‌جات، غلات ، پرتقال ، لیموترش ، گوجه‌فرنگی ، خیارسبز، هندوانه ، پیاز، بادمجان و... است. باغات انبه میناب معروف هستند. انبـه میوه‌ای درشت و بیضی شکل است که طعم بسیار خوبی دارد. از میوه نـارس آن که ترش مـزه است ، در تهیه تـرشـی استفاده می‌کنند .

 

 

ساحل کوهستک 

روستای نمونه گردشگری کوهستک در بخش بیابان واقع شده است. این بندر قدیمی ، سواحل شنی زیبایی دارد و یکی از مناطق گردشگر‌پذیر منطقه می باشد. ایجاد پناهگاه صیادی و وجود شناورهای صیادی و تجاری از مزیت‌های این منطقه می‌باشد. 

 

سایر آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری شهرستان میناب عبارتند از مساجد هفت خواهران ، بلوکی ، الله وردیخان ، سنگی ، آب انبار شیرین و فرهاد ، قنات آب شهر، حوض سنگی ، غار قدیمی اریکسون ، چشمه‌های گیو ، نودر، خانه‌های ایمانی ، پاکوهی ، بهادری ، پاسلار، بلوکی ، ترابی ، معلمی ، صیادی ، قسمی ، بلوچ ، جهانگیری ، حاجی عباس ، آستانه حضرت ابوالفضل ، شاه محمد ، شاه مرعش ، زیارت شاه پریان ، شیخ شمس الدین ، حضرت سلیمان ، رقیه خاتون ، قدمگاه ائمه (ع) ،سرمست ، سنگکی ، شهرهای قدیمی درگ پایین ، جوزین ، گران ، محوطه‌های لنگرکیش، مهرغان ، احمدآباد ، کولباس ، دره گبری ، قلعه‌های گرو، آسمان ، کریان ، شهسوار ، راونگ ، حاجی خادمی ، سرنی ، سراوان ، دزدان ، عرب های مسقطی ، حاجی خان ، محتاج سربازان ، سنگی ، کلیبی ، قبرستان گرو، ماه خاتونی ، کوهستک ، کریـان ، لنگ شهید ، مولوی و ...

نظرات  (۲)

عالییییییییییییییییییییییییییییییییییییی . 

۱۲ شهریور ۹۳ ، ۱۴:۰۹ طراحی پورتال خبری

خیلی خوب و عالی بود

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی